Banner
Banner
Banner

Вибираємо сковороду

лютого 27, 2012


Сковорода є незамінним атрибутом кухонного начиння. Неможливо уявити повнофункціональну кухню без цього предмета побуту, тим більше, якщо мати на увазі російську ментальність. Споконвічно російське блюдо – млинці – вимагають для свого приготування якісного обладнання. Більш того, навіть їхній смак багато в чому залежить від того, на чому вони випікалися.

Однак, зрозуміло, сковорода потрібна не тільки для млинців, а й для багатьох інших страв. Саме тому до вибору цього предмета необхідно підходити вдумливо, грунтовно і «зважено», в буквальному сенсі цього слова. Справедливо вважається, що хороша сковорода повинна бути важкою. І нехай це кухонне пристосування не таке складне виріб, як, наприклад, мультиварка, знати кілька правил, на які потрібно орієнтуватися при покупці, не завадить.

Почати можна з того, що сьогодні вибір матеріалів, з яких виготовляють сковороди, досить широкий. Чавун і сталь, алюміній і кераміка – всі ці матеріали, кожен окремо і в різноманітних поєднаннях, використовуються у виробництві цього посуду. І кожен з них має свої особливості і нюансами, які в подальшому впливають на приготування їжі, а також на термін служби виробу і його експлуатаційні характеристики.

Так, наприклад, штамповані алюмінієві сковороди з тонкими стінками чудово і швидко прогріваються, також швидко остигають, добре підходять для приготування нехитрих сніданків на швидку руку – в них можна за лічені хвилини підсмажити яєчню з беконом або хлібні грінки. Однак вони примхливі і в процесі експлуатації можуть втратити форму, особливо якщо їх випадково перегріти.

Сковороди із чавуну по праву вважаються «класикою жанру». Цей матеріал володіє унікальною теплопровідністю і теплоємністю. А значить, застосування такого посуду відрізняється універсальністю. У ній можна смажити будь-які продукти, гасити многокомпозіціонние страви, пасерувати, томити і так далі. Вони не бояться ніяких харчових кислот, які в обов’язковому порядку виділяються з продуктів при приготуванні їжі. Більш того, в такому посуді, якщо за нею правильно доглядати, їжа не пригорає і не пристає до дна або стінок. Її можна сміливо ставити в духову шафу і бути впевненим, що підвищена температура не призведе до втрати форми. Вона невибаглива у догляді і не вимагає застосування хімічних засобів для чищення, більш того такі кошти їй протипоказані. Так що відмити чавунний посуд можна, використовуючи лише кухонну сіль і теплу воду. Якщо ж буде потрібно провести більш ретельну чистку, то, максимум, що потрібно, це невелика кількість порошку гірчиці, який оновить зовнішній вигляд.


Теплові завіси
Терасна дошка, монтаж, кріплення й укладання

Залишити коментар. Або два. :-)

Опубліковано в: Різне
<